Var inte rädd

‹ tillbaka

Kan vi lita på de här människorna när det gäller våra barn

2021-10-25

Inledningsvis sa DE att när vaccinerna väl kommer så kommer pandemin att upphöra eftersom vaccinerna är mer än 95 % effektiva. Allt kommer att bli normalt igen när vaccinerna kommer, sas det.

Men strax därefter släppte DE nyheten att vaccinerna inte var avsedda att stoppa viruset (SARS-CoV-2), utan för att lindra sjukdomen (COVID-19).

”Det sätt som de flesta uppfattar vacciner är ganska enkelt: du vaccineras och ditt immunsystem kommer därefter att bekämpa den osynliga inkräktaren i fråga, vare sig det är virus eller bakterier. Om du är skyddad kan du inte bli smittad, och om du inte är smittad kan du inte sprida det till någon annan.

Och det stämmer för det mesta. Men inte alla vacciner fungerar på det sättet, och det är faktiskt inte vad de två COVID-19-vaccinerna som är godkända av U.S. Food and Drug Administration – gjorda av Moderna och Pfizer-BioNtech – är designade för att göra. Deras effektivitet mäts utifrån hur väl de skyddar människor mot måttlig till svår COVID-19-sjukdom - inte hur väl de förhindrar infektion eller spridning av själva COVID-19-viruset. “ Time, 11 februari, 2021 08:30 EST https://time.com/5937868/do-vaccines-stop-covid-19-spread/

Därefter visade det sig att "fullvaccinerade" människor sannolikt skulle sprida viruset minst lika mycket som de ovaccinerade. Dels för att de blev oförsiktiga eftersom de trodde att de inte kunde bli smittade eller smitta andra och dels för att vaccinet gjorde att de inte har symptom eller har mindre tydliga symtom när de väl har smittats och därför inte märker när de är smittsamma. https://justidag.info/coronapandemin/vaccination-oekar-smittspridningen/

Därför krävde DE plötsligt, till allas förvåning, på vissa håll, att även fullvaccinerade skulle bära mask och hålla avstånd.

Inledningsvis innebar, ”fullvaccinerad” en eller två sprutor. Nu säger DE att det finns ett behov av en tredje spruta. Och DE muttrar också om att skyddet bara varar i X månader och att det kan behövas ytterligare sprutor i framtiden.

Och nu säger DE att även barn måste vaccineras.

Kan vi lita på DEM när de redan har misstagit sig så många gånger?

Den erfarenhet som finns idag är tydlig. COVID-19 är ingen fara för barn och ungdomar. Men en del ungdomar har redan dött av vaccinet. Vad kommer att hända med barnen? https://justidag.info/coronapandemin/vad-saeger-laekare-om-att-vaccinera-barn/