Var inte rädd

‹ tillbaka

En medial pandemi

2020-10-08

Sedan jag började skriva om Coronapandemin har allt fler börjat protestera mot de falsarier som obetänkt torgförs av media.

Läkare i många länder har skrivit protestlistor. Ibland med ett fåtal undertecknande ibland hundratals. De är inriktade på olika frågor men alla leder fram tills samma slutsats:

Att åtgärderna under pandemin inte hade någon grund i vetenskaplig forskning och beprövad praktik.

Jag tror att det kommer att skrivas mängder av böcker på detta tema framöver. Den första kom ut i Tyskland redan i mars i år och har nyligen översatts till svenska: Falsklarm om Corona? skriven av Suchardt Bhakti och Kaarina Reiss. Författarna är välmeriterade professorer i ämnet och boken gick upp som etta på bestsellerlistan på Amazon.de och på Der Spiegels bestsellerlista. Jag ska inte recensera boken utan nöjer mig med att säga att den är mycket läsvärd för den som har tröttnat på dramatiserade krigsrubriker i media. 

Nu när den internationella debatten har kommit igång kommer jag att skriva mindre men ändå försöka hålla ett öga på vissa frågor, som till exempel:

Varför så många är maskerade trots att det inte finns belägg för att masker gör någon nytta, varför regeringar inför nedstängning och karantän trots att forskningen visar att det, sällan har avsedd effekt och ofta är skadligt att talet om en ”andra våg” är skrämselpropaganda utan vetenskapligt underlag, om vilka mediciner och terapi som hjälper mot influensa och hade hjälpt mot ”COVID”/”Corona”, om hur sammanblandningen av virus och sjukdom har förvirrat debatten, om hur det kom sig att WHO införde förändringar i dödsattesterna inför pandemin, om vilket samband det är mellan smittspårning, tester, smittspridning och ökningen av Coronafall och om vad som är orsaken till att media vidarebefordrar den ena uppenbara falsarien efter den andra.

 

Till slut planerar jag en sammanfattning av vad jag lärt mig sedan jag först publicerade en video när jag var lika skrämd som alla andra och ville informera om botemedel för den då så fruktade sjukdomen COVID.

För den som vill sätta sig in i frågan snabbare har jag valt att rekommendera två rapportörer vars åsikter jag inte alltid delar som enligt min bedömning är utomordentligt vederhäftiga.

På engelska: Robert F Kennedy Jr, John Kennedys brorson, miljöadvokat och partner i advokatbyråerna Morgan & Morgan PA och Kennedy & Madonna, LLP.

På svenska: Lars Bern, känd industriprofil, Teknologie Doktor, tidigare VD i Svensk Metanolutveckling (Volvo), Ångpanneföreningen, Incentive och IVL Svenska Miljöinstitutet samt ledamot av Vetenskapsakademiens miljökommitté (1994-1996).