Var inte rädd

‹ tillbaka

Gott Nytt År!

1 januari 2022

Medan de flesta medier varnar för Omikron och myndigheterna planerar nya åtgärder och regler, erbjuds "en smula hopp" från New York Times.

”Sydafrika säger att hälsodata tyder på att deras Omikron-topp har passerat utan någon större ökning av dödsfall, vilket ger en smula hopp till andra länder.

I Sydafrika har det totala antalet fall fallit i två veckor i rad och rasat med 30 procent den senaste veckan till ett genomsnitt på mindre än 11 500 per dag.”

NYT, torsdagen den 30 december 2021 17:08 EST

Notera: ”…utan någon större ökning av dödsfall.”

 Svenska medier som brukar följa NYT tätt i hälarna, verkar inte ha fattat galoppen.

”Smittspridningen värre än FHM:s scenarier"

Smittspridningen i Sverige ser nu värre ut än de scenarier som Folkhälso­myndigheten tidigare tagit fram. I onsdags rapporterades över 9 000 nya fall och nya restriktioner kan bli aktuella, säger Anders Tegnell.

Smittspridningen har skjutit i höjden på grund av den nya omikronvarianten, och flera länder har rapporterat ett rekordstort antal positiva fall den senaste tiden.”

Svenska Dagbladet 2021-12-30

Ytterligare glädjande nyheter

"Nya studier på djur verkar visa varför Omikron är mindre allvarlig än tidigare varianter: Det nya viruset verkar orsaka mycket lindrigare skador på lungorna.

I studier på möss och hamstrar orsakade Omikron mindre skadliga infektioner, ofta begränsade till de övre luftvägarna: näsa, svalg och luftrör. Varianten gjorde mycket mindre skada på lungorna, där tidigare varianter ofta orsakade ärrbildning och allvarliga andningssvårigheter."

NYT, fredag, 2021-12-30 11:21 AM EST

Låter lite som en vanlig förkylning. Skulle Svenska Dagbladet våga skriva så?