Var inte rädd

‹ tillbaka

Skilda Världar

1 augusti 2021

Australien 2021-07-31

”Även i Australiens tredje största stad, Brisbane, införs restriktioner efter att sex nya smittfall registrerats på lördagen”… är ett nyhetsmeddelande från TT/Reuter som sprids över hela världen. Det betyder alltså restriktioner efter att sex personer har testat positivt. Det står inte att någon blivit sjuk. Det står inte att någon dött. Sex personer har alltså testat positivt.

Källa: Aftonbladet.

Runt 1 000 poliser ska förhindra nya coronaprotester i Sydney. AP/TT

Men enligt statistiken är Australien mycket lindrigt drabbat av COVID-19. Läs mer: https://coronavirus.jhu.edu/region/australia.


Sverige

2021-07-30

”Det var så konstigt, när vi först skulle handla i matbutiken så hade vi munskydd på, men alla sa att man inte behövde det, berättar hon. …Här finns inga krav på munskydd och det är fritt fram att gå på klubb. – Det finns ingen pandemi här”, säger Tina Grum från Slovenien.

Familjen Mirtl kommer från Österrike: ”Vi fixade våra Covid-bevis, gjorde coronatest och köpte på oss massa munskydd. Vi kom förberedda men det var en överraskning att vi inte behövde något av det”, säger Adrian Mirtl.

”I början tänkte vi på pandemin. Vi använde våra munskydd, men sen slutade vi när alla pekade och sa ”titta där är en tysk, han har fortfarande munskyddet på”, säger Alexander Schwandt som semestrar i Sverige med sin familj.


Alexander Schwandt, Freidrike Schwandt, Adele Schwandt, Justus Schwandt och Emilia Schwandt är turister från Tyskland. Foto: CAROLINA BYRMO. Källa

Enligt statistiken är Sverige värre drabbat av COVID-19 än Australien. Det verkar som om svenskarna har förstått att ett positivt test i sig inte innebär någon större fara.