Var inte rädd

‹ tillbaka

Svenska sjukvårdschefer gnäller i media

2020-12-17

Välbetalda svenska sjukvårdschefer ställer dagligen mer än gärna upp i media och skrämmer barn och åldringar med skrönor om Corona. 


Överdödlighet bland äldre våren 2020

Överdödligheten i våras förklaras väldigt väl i Socialstyrelsens synnerligen ärliga rapport om de senaste årens kroniska vanvård på de flesta av våra ålderdomshem. Vanvården beror på girighet, inte Corona. Här finns en sammanfattning av rapporten: https://justidag.info/bilaga-om-corona-sars-cov-2-och-covid-19/

Enligt ihållande rykten förvärrades dödligheten av att panikslagna läkare ordinerade palliativ vård till åldringar som hade diagnostiseras via mobil. (Att diagnoser ställdes och fortfarande ställs via mobil är dock bekräftat.)

 

Överdödlighet bland personer med sjukdomar under hösten 2020

Överdödligheten nu under hösten förklaras mer än väl av den vårdskuld som uppstod under den onödiga paniken i våras. Många människor har dött av hjärtinfarkt, stroke, infektioner och cancer för att de inte togs emot på sjukhusen eller inte vågade åka till sin doktor för att de var rädda för att bli smittade eller för att smitta andra. 

Överbelastningen i sjukvården har pågått länge. Jag hade själv två vänner som dog nyligen efter uppskjutna planerade operationer på skandalsjukhuset Nya Karolinska. Det var före Corona. De dog för att byråkraterna snålade in på personalen. 

 

Skärpning

Det har varit stabsläge efter stabsläge på våra sjukhus i många år. En sjukvårdschef ska kämpa för sina patienter. Hens effektivitet bör mätas med medicinska mått och inte med uppnådda besparingar.