Var inte rädd

‹ tillbaka

Varför använder vi inte UV?

2021-05-31

Varje tekniker vet att ultraviolett ljus (UV) dödar mikroorganismer*. UV har också testats för Coronavirus**.  Och detta har rapporterats ***: 

Ett företag i Sydkorea (Violeds) har utvecklat en ny utrustning som dödar mer än ”99% av Coronavirus (SARS-CoV-2) på mindre än en sekund”.

Tester utförda av Seoul Semiconductor visar att utrustningen kan vara ett effektivt sätt att desinficera luftburna virus, vattensystem, områden där COVID-19-patienter finns och till och med patientens rum på sjukhus. 

https://www.iuva.org/IUVA-Fact-Sheet-on-UV-Disinfection-for-COVID-19

**https://www.semiconductor-digest.com/2021/01/07/seti-and-seoul-viosys-violeds-technology-demonstrated-to-kill-99-of-coronavirus-sars-cov-2-in-less-than-a-second/ 

*** https://justidag.info/coronapandemin/ny-utrustning-oskadliggoer-99-procent-av-coronavirus-i-luft-och-vatten-inom-en-sekund/

Nu skriver Aftonbladet om det som en nyhet på löpsedeln. Kommer myndigheterna att reagera?


Aftonbladet 19 maj 2021

PS: Arthur Downes och Thomas P. Blunt publicerade en skrift år 1878 som beskriver sterilisering av bakterier med UV. Nobelpriset för medicin 1903 tilldelades Niels Finsen för hans användning av UV mot bland annat tuberkulos.