Var inte rädd

‹ tillbaka

Fortfarande ingen anledning till nedstängningar och panik

2020-11-01

Den officiellt erkända informationskällan om Corona är John Hopkins Corona Resources Center.

Det är alltid svårt att tolka statistik. Dödligheten har ökat något i Frankrike under den senaste månaden, men till och med 7 döda per 1000 smittade är inte mycket högre än för annan regelbundet återkommande influensa och knappast någon anledning att förklara krigstillstånd.

Kampanjen om smittspridning sätter igång ändå – på högfart.

Följande citat kommer från en enda mindre notis i en svensk dagstidning den 29 oktober 2020:

”Coronaviruset sprids nu snabbare än tidigare” ”…varnar för en dramatisk ökning” ”spridningen av covid-19 ökar” ”smittspridningen har ökat dramatiskt” ”toppnotering” ”nya restriktioner” ”dra i nödbromsen” ”smittspridningen fortsatt hög” ”bekräftade fall” ”nya fall” ”ökat på sig ganska ordentligt” ”snabbare ökning än vi haft tidigare” ”definitivt inte bra” ”belastningen på vården är hög” ”både sjukhusen och primärvården har ett ansträngt läge” ”brist på vårdplatser” ”många medarbetare är hemma sjuka eller vabbar” ”anmälningarna om coronarelaterade arbetssjukdomar ökar”.

Det står ingenting i artikeln om att det som kallas för smittspridning till en stor del beror på att man upptäcker fler smittade för att man testar mer.

Få journalister verkar längre göra skillnad mellan:

1. att man upptäcker virus i ett test

2. eller att man blir smittad av viruset – krävs många fler virus)

3. eller att man blir sjuk i COVID-19, vilket både kräver en mycket stor mängd virus och en underliggande svaghet