Var inte rädd

‹ tillbaka

Kan vaccinerna öka smittspridningen?

2021-08-17

I början av pandemin fick vi veta att det nya viruset SARS-CoV-2 spred sig oerhört snabbt och gav upphov till den obotliga sjukdomen COVID-19. Det behövdes vacciner som stoppade viruset.

När vaccinernas kom till användning visade det sig att de inte var till för att skydda mot smitta utan för att mildra symptomen hos de smittade. 

Vaccinerna kan öka smittspridningen

Om de vaccinerade som smittas inte får symptom eller bara lindriga symptom är de inte lika benägna att söka behandling. Viruset kan därför växa till sig oupptäckt. De vaccinerade tror att de är friska och de anses vara friska av myndigheterna. Får de vaccinpass kan de sprida virus på krogar, sjukhus, skolor, arbetsplatser och resor. 

Här är ett exempel från USA: ”I juli 2021, efter flera stora offentliga evenemang i en stad i Barnstable County, Massachusetts, identifierades 469 COVID-19-fall bland Massachusetts-invånare som hade rest till staden under 3–17 juli; 346 (74%) inträffade hos fullt vaccinerade personer.”

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7031e2.htm

De åtgärder som myndigheterna nu planerar, exempelvis att vaccinera ungdomar och barn och att införa vaccinpass kan komma att öka spridningen ytterligare.  Se också https://justidag.info/coronapandemin/den-internationella-mediekedjan-aer-ett-enkelriktad-roer/