Var inte rädd

‹ tillbaka

Kan vaccinerna orsaka dödsfall?

2021-11-10

Utkastet till denna artikel skrevs för att dokumentera att vaccinerna inte skyddade tillräckligt bra mot dödsfall av COVID-19. Med de rapporter som nu kommer in, bland annat från Storbritannien https://justidag.info/fullvaccinerade-dor-av-covid, verkar det som det i vissa fall kan vara vaccinerna själva som orsakar dödsfallen.

Åtta avlidna med covid-19 på äldreboende i Överkalix – sju vaccinerade

2021-09-22, SVT 

Tidigare under dagen berättade Norrbottens smittskyddsläkare Anders Nystedt att tre personer avlidit med covid-19 på ett äldreboende i Överkalix. Nu berättar kommunen att det rör sig om fler.

– Åtta av dem har tyvärr avlidit, meddelar Anna Widén, kommunikatör i Överkalix kommun, i ett pressutskick.

Kommunen bekräftar att covidsmittan finns kvar inom särskilt boende för äldre i Överkalix. Sedan det första konstaterade fallet den tredje september har 17 brukare konstaterats smittade.

– Åtta av dem har tyvärr avlidit

Sju avlidna var fullvaccinerade

Enligt Anders Nystedt var sju av de åtta avlidna vaccinerade och kommunen säger att bara en av de 17 smittade brukarna tackat nej till covid-vaccin. De ska dessutom ha fått två sprutor. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/atta-avlidna-i-covid-19-pa-aldreboende-i-overkalix-sju-vaccinerade

Tre vaccinerade på äldreboende fick covid-19 och är nu döda

8 april 2021, Läkartidningen 

Fem äldre och två i personalen smittades av covid-19 på äldreboendet Solgården i Klågerup, Svedala kommun, före påsk. Nu är tre av de äldre döda trots att de var fullt vaccinerade med Pfizers vaccin.

https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2021/04/flera-aldre-pa-aldreboende-smittades-och-avled-trots-vaccination/

Frågan är om dödsfallen är trots vaccinerna eller på grund av vaccinerna. När de första vaccinrelaterade dödsfallen rapporterades i media i januari 2021 var de ansvariga i Norge tydliga med att dödsfallen berodde på vaccinerna, men har tvingats att backa en del senare.

https://justidag.info/coronapandemin/doedsfall-av-vaccin-i-norge/

Det finns ännu ingen statistik på biverkningarna av vaccinerna, varken i Sverige eller internationellt. 

Det kommer ständiga anmälningar om dödsfall i samband med vaccinering. Men detta når sällan internationella media. Om det någon gång når media måste det alltid vara med en kommentar från någon viruskändis att man inte kan vara säker på orsakssambandet, vilket naturligtvis är sant.  Nu börjar emellertid statistiken visa att det är större överdödlighet under 2021 än det var under 2020. Detta kan bero på att vaccinerna idag orsakar fler dödsfall än vad viruset gjorde. Flera myndigheter har nu börjat undersöka detta. Det som kan undersökas är om dödsfallen ökar mer i fullt vaccinerade länder än i andra. Det kommer inte att bevisa ett orsakssamband mellan vacciner och död, men skulle motivera ytterligare forskning.