Var inte rädd

‹ tillbaka

Förklaring till vart influensan tog vägen

2021-09-09

Varje vinter insjuknar en stor del av Sveriges befolkning i influensa. Men inte under vintern 2020-21.  Trots att många dör varje år i influensa så säger rapporten lakoniskt om 2020-21 att ”eftersom influensasäsongen uteblev fanns ingen influensarelaterad dödlighet.”

Antal laboratorieverifierade influensafall (alla typer) per vecka, denna säsong och tidigare säsonger.

Se: https://justidag.info/coronapandemin/vart-tog-influensan-vaegen/

Så vad var förklaringen till att influensan försvann så totalt just denna vinter? Den officiella förklaringen går att hitta i den officiella rapporten där ovanstående illustration finns. ”Den uteblivna epidemin beror på en kombination av faktorer, som kommer av den rådande pandemin. Dels har åtgärder för att minska spridningen av covid-19 både nationellt och globalt minskat smittspridningen av influensa. Dels har ett kraftigt minskat resande också betytt att influensa inte introducerats till Sverige eller övriga Europa.”

Det ser ut att vara logiskt. Men det finns ingen vetenskaplig grund för att ”åtgärder för att minska spridningen” t ex karantän, tvätta händerna , bära ansiktsmask eller hålla avstånd stoppar en sorts virus men inte en annan. Eller att ett slags virus sprids via resande, men inte ett annat. 

En kanske rimligare förklaring kan vara att alla de som blev sjuka eller dog av influensavirus under vintern 2020-21 klassificerades som COVID-19.  https://justidag.info/coronapandemin/covid-19-aer-inte-en-sjukdom/